De uitvaart

De Uitvaart

Via ons centrale meldnummer dat dag en nacht bereikbaar is, krijgt u bij overlijden direct contact met één van onze uitvaartverzorgers. In overleg met de nabestaanden adviseert en regelt zij/hij de gewenste uitvaart en wordt een raming gegeven van de te verwachten kosten. Hierbij valt te denken aan: aangifte van overlijden, regelen van opbaring*, afspraken kerk, kiezen van begraafplaats/crematorium, rouwadvertenties, enz. Daarbij is ons uitgangspunt dat de nabestaanden te maken krijgen met één uitvaartverzorger die de uitvaart van begin tot eind begeleidt. Deze is in het bezit van een landelijke erkend diploma en heeft de nodige ervaring. Ook is de uitvaartverzorger bekend met de plaatselijke gebruiken.

* Opbaren van de overledene kan thuis plaatsvinden in de kist of op bed, maar kan ook in het uitvaartcentrum. In ons uitvaartcentrum hebben wij een familiekamer waarin de overledene op elk gewenst tijdstip van de dag bezocht kan worden zonder tussenkomst van medewerkers van de verening.

Ons uitvaartcentrum is gelijkvloers en dus toegankelijk voor mindervaliden. De zaal biedt plaats aan ongeveer 90 personen en is geschikt voor uitvaartdiensten, condoleance en koffiemaaltijd. Op verzoek van de familie kan de uitvaartdienst ook op een andere locatie plaatsvinden.

Wij, als begrafenisvereniging “De Laatste Eer” Hattem, verzorgen in overleg met de nabestaanden de uitvaart voor zowel leden als niet-leden met als basis “van elkaar met elkaar” (Noaberschap). Aangezien wij een vereniging zijn, hebben wij geen winstoogmerk.